Insight View: Interval «σκάλας» από την ομάδα Wanders (Vid)

 Runbeat Team   20:03 16-03-2021  

Insight View: Interval «σκάλας» από την ομάδα Wanders (Vid)


Απόσπασμα από τη σημερινή προπόνηση της ομάδας του Julien Wanders δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram o Luka Kiptang. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε στο βίντεο, η ομάδα ακολούθησε interval προπόνηση στο στάδιο του Eldoret στην Κένυα «Kipchoge Keino Stadium».

Ο JulienWanders επέλεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να ανεβάσει το επίπεδο του fitness κάθε αθλητή και να τους κρατήσει σε φόρμα ενόψει της συνέχειας των προπονήσεων που ακολουθούν, αφού ως γνωστόν, το interval ενεργεί ως ένα φυσικό boost στη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων αλλά και γενικότερα όλων των μυών ενός αθλητή. Οι δρομείς της ομάδας έτρεξαν 600μ. Χ 5, 500μ. Χ 5, 400μ. Χ 5, 300μ. Χ 5 και 200μ. Χ 5, σε ένα interval «σκάλας».

 

Η συνολική απόσταση που διένυσε η ομάδα του Ελβετού δρομέα ήταν πολύ κοντά στα 16 χιλιόμετρα (15,95 χλμ.) και ο ίδιος μάλιστα ανέφερε σε ένα insta story πως είναι «από τα session που σε κάνουν να κοιμάσαι όλη μέρα», θέλοντας να δείξει την κούραση τόσο του ίδιου, όσο και των συναθλητών του, έπειτα από τη συγκεκριμένη προπόνηση.

Δείτε χαρακτηριστικά απόσπασμα από την προπόνησή του: