Mieke Gorissen: 38 ετών, εκπαιδευτικός, ερασιτέχνης δρομέας και ...28η στο Τόκιο!-Στην Ελλάδα δεν θα της έδιναν καν αθλητικό δελτίο

 Runbeat Team   9:25 10-08-2021  

Mieke Gorissen: 38 ετών, εκπαιδευτικός, ερασιτέχνης δρομέας και ...28η στο Τόκιο!-Στην Ελλάδα δεν θα της έδιναν καν αθλητικό δελτίο


Μόνο άξια θαυμασμού και συγχαρητηρίων είναι η 38χρονη Mieke Gorissen, η οποία ναι μεν επαγγέλλεται μαθηματικός, ωστόσο κατάφερε να τερματίσει στην 28η θέση στον Ολυμπιακό μαραθώνιο γυναικών με χρόνο 2:34:24! Η ίδια αναφέρεται στην εμπειρία που έζησε, τονίζει πως δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα λόγω της δουλειάς της, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως το τρέξιμο παραμένει απλά μία διέξοδος για κείνη.

 

«Δεν μπορώ να πιστέψω την κατάταξή μου. Ήμουν ήδη τόσο χαρούμενη που τελείωσα τον αγώνα. Έφτασα στο στόχο μου και μπορώ να είμαι πραγματικά περήφανη για τον εαυτό μου. Ο στόχος δεν ήταν να τερματίσουμε τελευταίοι. Ήθελα να είμαι φιλόδοξη αλλά και λογική και ρεαλίστρια. Είμαι καθηγήτρια φυσικής και μαθηματικών γυμνασίου και το λατρεύω. Για μένα, το τρέξιμο παραμένει διέξοδος.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα μου. Στην προετοιμασία μου, δεν είχα χρόνο να πάω σε προπονητικό στρατόπεδο στο εξωτερικό. Προτεραιότητά μου είναι να προετοιμάσω τους μαθητές μου όσο το δυνατόν καλύτερα για τις εξετάσεις του τέλους του έτους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Έξω από το λύκειο και τις καθημερινές μου προπονήσεις, περνάω τον χρόνο μου διαβάζοντας φανταστικά βιβλία και πλέξιμο. Στην πραγματικότητα, ήμουν αυτή που έφτιαξε όλες τις κάλτσες που φορούσα στον μαραθώνιο, ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.