Παναθηναϊκός: Ανανέωσαν Γκελαούζος, Μαρινάκου, Κυριακοπούλου και Τριβυζάς!

 Runbeat Team   11:52 18-09-2022  

Παναθηναϊκός: Ανανέωσαν Γκελαούζος, Μαρινάκου, Κυριακοπούλου και Τριβυζάς!


Τέσσερις ανανεώσεις ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού, γνωστοποιώντας ότι θα παραμείνουν «Πράσινοι» ο Κώστας Γκελαούζος, η Αναστασία Μαρινάκου, η Ανθή Κοραϊνη Κυριακοπούλου, αλλά και ο Παναγιώτης Τριβυζάς.

Πρόκειται για τέσσερις δυνατές ανανεώσεις, με τους τέσσερις εξαιρετικούς αθλητές να παραμένουν στο τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2022-23.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Για τον Κ. Γκελαούζο:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Κώστα Γκελαούζο για το τμήμα στίβου την αγωνιστική σεζόν 2022-2023.

 

Ο σπουδαίος αθλητής του Συλλόγου θα φοράει για μια ακόμα χρονιά το «τριφύλλι» στο μέρος της καρδιάς και ετοιμάζεται να γράψει και άλλες χρυσές σελίδες με την πράσινη φανέλα.

Ήταν κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος για το 2021 αφού στον Μαραθώνιο της Αθήνας βελτίωσε το ρεκόρ της διοργάνωσης αλλά και το ρεκόρ έλληνα αθλητή στη διοργάνωση με 2.16.49. Παράλληλα βοήθησε τα μέγιστα ώστε να κατακτήσει η ομάδα του ανωμάλου δρόμου του «τριφυλλιού» το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com o Κώστας Γκελαούζος ανέφερε «Είμαι χαρούμενος που για μια ακόμη χρόνια θα μπορώ να κουβαλάω το τριφύλλι στην καρδιά και να αγωνίζομαι για αυτό.

Ο Ερασιτέχνης διανύει μια μοναδική περίοδο μετά από τα 8 χρόνια συνεργασίας όπου βρίσκομαι στην ομάδα. Η αγάπη των ανθρώπων που βρίσκονται στον Σύλλογο, μέσα και έξω από τα γραφεία, είναι μοναδική όπου λίγες φορές συνάντησα στην ζωή μου, αλλά εκτός από αυτό πλέον υπάρχει και έμπρακτα η στήριξη και η θέληση για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός ΞΑΝΑ, κάθε κορυφή! Κάθε χρονιά θα είμαστε και καλύτεροι».

Για την Α. Μαρινάκου:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Αναστασία Μαρινάκου για την αγωνιστική σεζόν 2022-2023 για το τμήμα στίβου.

Σε μια πολύ σημαντική ανανέωση προχώρησε το τμήμα στίβου του «τριφυλλιού» αφού θα έχει στις τάξεις του και τη φετινή χρονιά την Αναστασία Μαρινάκου.

Τη χρονιά που πέρασε η Μαρινάκου ήταν εξαιρετική καθώς ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 1500μ. και στα 3000μ. στον κλειστό στίβο.

Από κει και πέρα έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στο 1 μίλι , ήταν η 5η γρηγορότερη ελληνίδα όλων των εποχών στα 5000μ. και στο ίδιο αγώνισμα ήταν 5η στους Μεσογειακούς αγώνες.

Σε δήλωση της στο www.pao1908.com η Μαρινάκου ανέφερε «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που για άλλη μια χρονιάθα αγωνίζομαι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Θέλω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ για ολη αυτη την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο Σύλλογος αλλα και που θα ειναι δίπλα μου για να μπορέσω να πετύχω κάθε μου στόχο . Εύχομαι όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού και εγώ μαζί να έχουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες και φέτος».

Για την Α. Κοραΐνη Κυριακοπούλου:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ανθή Κοραϊνη Κυριακοπούλου για το τμήμα στίβου, για την αγωνιστική σεζόν 2022-2023.

Σε μια πολύ σημαντική ανανέωση προχώρησε το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού καθώς θα διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό του την Ανθή Κοραίνη Κυριακοπούλου.

Η 29χρονη αθλήτρια από την Κατερίνη θα συνεχίσει να τρέχει και φέτος με το «τριφύλλι» στη φανέλα στα 800μ. και στα 1500μ. σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Την σεζόν που πέρασε η Κυριακοπούλου ήταν ένα από τα στελέχη που έφερε το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας του γυναικείου τμήματος στον κλειστό στίβο, καθώς κατέκτησε τ ασημένια μετάλλια στα 800μ. και στα 1500μ.

 

Στον ανοιχτό στίβο η Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1500μ. ενώ παράλληλα κατέκτησε την 4η θέση με την Εθνική ομάδα 4Χ400 στον κλειστό στίβο στους Βαλκανικούς αγώνες.

Σε δήλωση της στο www.pao1908.com ανέφερε Είμαι πολύ χαρούμενη που για ακόμη μια χρονιά ανήκω στην ομάδα του «Τριφυλλιού» .Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για την πολύτιμη στήριξή και βοήθεια που έλαβα έτσι ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ. Εύχομαι τη νέα χρονιά υγεια σε όλους. Από τη μεριά μου ευελπιστώ να πάω ακόμα καλύτερα σε ατομικό επίπεδο δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό βοηθώντας το Σύλλογο να ανέβει σε βαθμολογία και τίτλους».

Για τον Π. Τριβυζά:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναγιώτη Τριβυζά για το τμήμα στίβου, για την αγωνιστική σεζόν 2022-23.

Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα, Παναγιώτης Τριβυζάς θα συνεχίσει να φοράει τα «πράσινα» και να ενισχύει το τμήμα και τη νέα χρονιά.

Την περσινή χρονιά πέτυχε πολλές σημαντικές διακρίσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την Εθνική. Συγκεκριμένα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ενώ στον ανοιχτό στίβο πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες, στα 200μ. και στη σκυταλοδρομία με την 4x100, ενώ τερμάτισε 5ος στους Μεσογειακούς αγώνες στα 200μ.

Σπουδαία ήταν η επιτυχία του με την 4x100 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Συνολικά έχει αναδειχτεί έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδος στα 200 μέτρα στο κλειστό στίβο και δύο φορές στον ανοικτό.

Παράλληλα, το 2018 αναδείχτηκε Βαλκανιονίκης στον ανοιχτό στίβο ενώ έχει συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο (στα 200 μέτρα) και στο ευρωπαϊκό της Γλασκόβης (στα 60 μέτρα).

Το 2017 πραγματοποίησε την 8η καλύτερη πανελλήνια επίδοση όλων των εποχών στα 200 μέτρα σε χρόνο 20.58 .

Οι καλύτερες ατομικές επιδόσεις του:

 

60 μ. – 6.68 Ημερίδα, Άγιος Κοσμάς 20/1/2018

100 μ. – 10.36 (0,9) Παπαφλέσσεια, Καλαμάτα 27/5/2017

200 μ. – 20.58 (0,9) Βενιζέλεια, Χανιά 3/6/2017

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Τριβυζάς τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανεώνω με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό για να συμβεί υπήρχε ένας πάρα πολύ σοβαρός λόγος και δεν είναι άλλος από τον κύριο Δημήτρη Βρανόπουλο. Εύχομαι η ομάδα και εγώ να έχουμε ακόμα πιο πολλές επιτυχίες από την προηγούμενη σεζόν».