Πέντε κορυφαίοι Αιθίοπες δρομείς που δεν θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   13:03 12-07-2021  

Πέντε κορυφαίοι Αιθίοπες δρομείς που δεν θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού πλησιάζει, όμως σε κάθε Ολυμπιάδα υπάρχουν οι μεγάλοι απόντες, σε διάφορα αγωνίσματα. Η Αιθιοπία είναι μία χώρα που εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί στα δρομικά αγωνίσματα και με τις ίδιες βλέψεις πηγαίνει και στο Τόκιο, με σκοπό να συγκεντρώσει όσα περισσότερα μετάλλια μπορεί.

Υπάρχουν όμως κάποιοι δρομείς από την Αφρικανική χώρα, που για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία και δεν θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέντε από αυτές τις απουσίες είναι ξεχωριστές, καθώς οι συγκεκριμένοι δρομείς συγκέντρωναν αρκετές πιθανότητες να διακριθούν.

Kenenisa Bekele

O Kenenisa Bekele έμεινε εκτός Ολυμπιακής λίστας, καθώς όπως σας είχαμε ενημερώσει, είχε αποφασίσει να μην αγωνιστεί στα Ολυμπιακά Trials, συνεπώς δεν επιλέχθηκε. Μεταξύ άλλων, ο Bekele είναι τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και πιθανότατα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά εάν τελικά έτρεχε στο Σαπόρο.

Birhanu Legesse

 

Ο Legesse βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε μαραθώνιο ανδρών. Νίκησε στον μαραθώνιο του Τόκιο το 2019 και το 2020 με 2:04:48 σε βροχή και 2:04:15 αντίστοιχα, ενώ με 2:03:16 έχει καταφέρει να κάνει τον 13ο καλύτερο χρόνο σε μαραθώνιο στην ιστορία. Έμεινε επίσης εκτός λίστας καθώς δεν εμφανίστηκε στα Trials λόγω ασθένειας.

Mosnet Geremew

Ένας ακόμα δρομέας που δεν έλαβε μέρος στα Ολυμπιακά Trials της Αιθιοπίας λόγω ασθένειας και έμεινε εκτός Τόκιο είναι ο Mosnet Geremew. Ο 29χρονος μαραθωδρόμος έχει κερδίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές τον ημιμαραθώνιο του Yangzhou Jianzhen της Κίνας, πραγματοποιώντας μάλιστα και τον καλύτερο χρόνο όλων των εποχών σε Κινεζικό έδαφος (52:52). Πήρε το ασημένιο μετάλλιο στον μαραθώνιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019 στη Ντόχα, ενώ βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών μαραθωνοδρόμων.

Hagos Gebrhiwet

O 27χρονος είναι ακόμα μία μεγάλη απουσία για την Αιθιοπία, καθώς έμεινε εκτός αποστολής για το Τόκιο. Ο Gebrhiwet είναι πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 5.000 μέτρα νέων (12:47:53), ενώ έχει στη συλλογή του και Ολυμπιακό μετάλλιο, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο στα 5.000 μέτρα στο Ρίο το 2016. Το προσωπικό του ρεκόρ στα 3.000 μέτρα είναι 7:30.36, ενώ στα 5.000 είναι 12:45.82. Η απουσία του Gebrhiwet μάλιστα κάνει λιγότερο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Muktar Edris

Ο δύο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5.000 μέτρα ανδρών έτρεξε στα Trials, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί, τερματίζοντας στην 5η θέση. Ο Edris είναι ακόμα μία ηχηρή απουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είναι ένας αθλητής με πολλές διακρίσεις και καλές επιδόσεις στην καριέρα του. Έχει προσωπικό ρεκόρ 12:54.83 στα 5 χιλιόμετρα και 27:17.18 στα 10 χιλιόμετρα.