Στις 10 Οκτωβρίου ο 4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

 Runbeat Team   14:39 21-08-2021  

Στις 10 Οκτωβρίου ο 4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»


Ο 4ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου 2021 και θα περιλαμβάνει δύο αγώνες, έναν των 5 και έναν των 20 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί εντός του Πεδίου Άρεως και στη συνέχεια οι δρομείς, ύστερα από μια στροφή εντός αυτού, θα ακολουθήσουν μια διαδρομή στις γύρω γειτονιές, για να τερματίσουν πάλι εντός του Πάρκου.

Ο αγώνας είναι μία συνδιοργάνωση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» και γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πάρκου «Πεδίον Άρεως».

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου του αγώνα:

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α., της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Το αθλητικό γεγονός του 4ου ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας» κινείται στο τρίπτυχο του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, του Πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας.

Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 10 χλμ.: 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 08:30 π.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5 χλμ.: 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:00 π.μ.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

10 Χιλιόμετρα (10.080 μ.)

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Κωνσταντίνου – Άγαλμα Αθηνάς - Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες - Ήρωες - Άγαλμα Κωνσταντίνου) - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ - ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ - ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ - ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΜΦΕΙΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ - ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ - ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ - ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ - ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ - ΒΑΡΒΑΚΗ - ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) - ΜΠΟΥΣΓΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ - ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) - ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) - Αναστροφή - ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) - ΜΠΟΥΣΓΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Κωνσταντίνου).

Χρονικό όριο αγώνα 1 ώρα & 40 λεπτά. Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου οι δρομείς θα τρέχουν υποχρεωτικά στο πεζοδρόμιο και με δική τους ευθύνη.

5 Χιλιόμετρα (5.170 μ.)

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Κωνσταντίνου – Άγαλμα Αθηνάς - Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες - Ήρωες - Άγαλμα Κωνσταντίνου) - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ - ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) - ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) - Αναστροφή - ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) - ΜΠΟΥΣΓΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Κωνσταντίνου).