Insight View: 10 σετ διαλειμματικής για να «σπρώξουν» το γαλακτικό κατώφλι στην ομάδα Wanders (Vid)

 Runbeat Team   19:08 24-03-2021  

Insight View: 10 σετ διαλειμματικής για να «σπρώξουν» το γαλακτικό κατώφλι στην ομάδα Wanders (Vid)


Απόσπασμα από τη σημερινή πρωινή προπόνηση της ομάδας του Julien Wanders δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram o Luka Kiptang. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε στο βίντεο, η ομάδα ολοκλήρωσε 10 σετ διαλειμματικής προπόνησης(*) στο Kipchoge Keino Stadium.

Οι αθλητές του Wanders έτρεξαν συνολικά 23,57 χιλιόμετρα συνολικά σε μία αρκετά απαιτητική προπόνηση, με σκοπό να φέρει τους δρομείς στα όριά τους για να αυξήσουν τις αντοχές τους και να «σπρώξουν» το γαλακτικό κατώφλι τους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 10 σετ διαλειμματικής (200m + 1000m + 200m), με τους δρομείς να κάνουν διάλειμμα 2 λεπτά ανάμεσα στις επαναλήψεις και 5 λεπτά ανάμεσα στα σετ.

Σύμφωνα με το Stravaτου Ελβετού δρομέα, ο μέσος ρυθμός του ήταν 4:23 λεπτά ανά χιλιόμετρο, με τον ίδιο να αναφέρει χιουμοριστικά «Απλά ένα συνηθισμένο session Τετάρτης».

Δείτε απόσπασμα από τη σημερινή προπόνηση:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.