Insight View: Long run για 5 Olympians του Τόκιο και τον συνεργάτη του Runbeat να καταγράφει καρέ-καρέ (Vid)

 Runbeat Team   14:00 05-07-2021  

Insight View: Long run για 5 Olympians του Τόκιο και τον συνεργάτη του Runbeat να καταγράφει καρέ-καρέ (Vid)


Η Κένυα φιλοξενεί τον τελευταίο καιρό πολλούς μαραθωνοδρόμους οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τους δρομείς που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην χώρα, αρκετοί επιλέγουν τις βραχώδεις επιφάνειές της για τις προπονήσεις τους.

 

Στα βίντεο που δημοσίευσαν (*) ο Γερμανός δρομέας Hendrik Pfeiffer, αλλά και ο Koen Naert, μπορούμε να δούμε το long run που έκαναν 5 μαραθωνοδρόμοι που θα αγωνιστούν στο Τόκιο και τις τελευταίες ημέρες τις περνούν μαζί. Με τον συνεργάτη του Runbeat, Manuel Viehl να καταγράφει καρέ – καρέ την προπόνηση, οι πέντε αθλητές έτρεξαν από 30 έως 36 χιλιόμετρα συνολικά.

Στην προπόνηση έλαβαν μέρος οι Hendrik Pfeiffer (Γερμανία), Koen Naert (Βέλγιο), Daniel Chaves (Βραζιλία), Roman Fosti (Εσθονία) και Amanal Petros (Γερμανία), όπως βέβαια και αρκετοί Κενυάτες αθλητές.

Οι περισσότεροι αθλητές έτρεξαν μία απόσταση κοντά στα 30 χιλιόμετρα, ενώ όσοι είχαν αντοχές, συνέχισαν και μέχρι τα 36 στη συνέχεια. Υπήρξαν δρομείς που σταμάτησαν το long run τους στα 32 ή στα 34, αναλόγως και το δικό τους πρόγραμμα. Το average pace τους ήταν στο 3:15 ανά χιλιόμετρο.

Δείτε τα βίντεο από τις προπονήσεις τους:

*

Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.