Insight View: Σε εκπληκτική φόρμα ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο μια «ανάσα» πριν το Τόκιο (Vid)

 Runbeat Team   18:47 25-06-2021  

Insight View: Σε εκπληκτική φόρμα ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο μια «ανάσα» πριν το Τόκιο (Vid)


Ο Paul Chelimo βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συνεχίζει την σκληρή προετοιμασία του για να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 5.000 μέτρα το 2016 στο Ρίο θέλει να διεκδικήσει εκ νέου μία διάκριση στην Ιαπωνία, κάτι το οποίο αποδεικνύεται μέσω των προπονήσεών του.

Στο βίντεο που δημοσίευσε (*) το «Sweat Elite» μπορούμε να πάρουμε μία «γεύση» από τη δουλειά του στο ταρτάν. Η προπόνηση του Chelimo ήταν threshold με fast repetions με τρία λεπτά διάλειμμα, έγινε στο Κολοράντο και σε υψόμετρο 1.860 μέτρων. Το συγκεκριμένο βίντεο ουσιαστικά δίνει φοβερά μαθήματα διαχείρισης, καθώς η προπόνηση του Αμερικανού δρομέα ήταν σχεδιασμένη για 3 μίλια + 1 μίλι + 1 μίλι, όμως υπήρξε λάθος συνεννόηση και δεν εκτελέστηκε σωστά.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Chelimo δεν κατάλαβε καλά και έτσι, μετά την πρώτη επανάληψη των 3 μιλίων, μπήκε για επανάληψη 2 μιλίων αντί για να κάνει διάλειμμα και να τρέξει ακόμα ένα μίλι. Όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο μάλιστα, αυτό συζητήθηκε μεταξύ του 30χρονου δρομέα και του προπονητή του και αποφασίστηκε στο τέλος να προσθέσουν 2 «400άρια» στην προπόνηση.

Το βίντεο με την προπόνηση του Chelimo δείχνει πως πρέπει να μένουμε ψύχραιμοι και να προσαρμοζόμαστε στις προπονήσεις ή τους αγώνες που λαμβάνουμε μέρος, είτε αυτό γίνεται λόγω των συνθηκών, είτε λόγω κάποιου λάθους.

Ο Paul Chelimo έτρεξε τα πρώτα 3 μίλια ή αλλιώς 4,83 χιλιόμετρα σε 13:43 λεπτά, με pace 2:50 ανά χιλιόμετρο, τα 2 μίλια (ή 3,22 χλμ.) σε 9:21 λεπτά με 2:51 pace ανά χιλιόμετρο και τα δύο «400άρια» σε 52:82 και 53:21 αντίστοιχα.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την προπόνησή του:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.