Κούλες: Το λατρεμένο σημείο για δρομείς και όχι μόνο

 Νίκη Μηλιαράκη   12:54 04-02-2021  

Κούλες: Το λατρεμένο σημείο για δρομείς και όχι μόνο


Το φρούριο του Κούλε αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης του Ηρακλείου συγκεντρώνοντας καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Το κτίσμα που δημιουργήθηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια για να προστατεύσει την πόλη από τους κατακτητές σήμερα κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ηρακλειωτών.

Πέραν του ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για του τουρίστες, το φρούριο του Κούλε είναι για πολλούς ηρακλειώτες η πιο λατρεμένη τους συνήθεια. Είναι το σημείο που μπορούν να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδηλασία, να καθίσουν και να απολαύσουν την απόλυτη ηρεμία που τους προσφέρει η ησυχία των νερών του λιμανιού, η μυρωδιά της θάλασσας, το απέραντο γαλάζιο, τα φώτα της πόλης, τα πλοία που αναχωρούν, οι ψαράδες, οι γλάροι που τσαλαβουτούν, τα βουνά που το περιτριγυρίζουν, όλα.

Η σαγήνη του Κάστρου

Συνδυάζει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Κάποτε ήταν πραγματικό φρούριο, κάποτε κάποιοι κολυμπούσαν στο λιμανάκι του, σήμερα είναι το σημείο που με παρέα ή μόνος θα περπατήσεις, θα τρέξεις, θα ξεδώσεις…

Η οδός μπάι πας, όπως έχει ονομαστεί καθώς αρκετοί πολίτες πηγαίνουν για περπάτημα κατόπιν εντολής γιατρού μετά από εγχείρηση καρδιάς, είναι από τα πιο αγαπημένα… μέρη προπόνησης και των δρομέων. Παρά τη σκληρότητα του οδοστρώματος, εκατοντάδες δρομείς επιλέγουν το Κούλε για την προπόνησή τους καθώς δεν μπορούν να αντισταθούν στη… σαγήνη του.