Ο δεκάλογος της επιτυχίας του Jakob Ingebrigtsen

 Runbeat Team   11:01 06-09-2021  

Ο δεκάλογος της επιτυχίας του Jakob Ingebrigtsen


O Jakob Ingebrigtsen μίλησε σε ένα πρόσφατο podcast με τίτλο «I det Lange løp» για την επιτυχία του αλλά και πως έχει φτάσει σε αυτή.

Ο νεαρός Νορβηγός που κατέκτησε με ρεκόρ το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δείχνει πως θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα, λόγω της προσοχής που δίνει στην προπόνησή του, αλλά και την αθλητική του ζωή. Βασικό ρόλο γι’ αυτό έχει παίξει και ο πατέρας του, Gjert Ingebrigtsen, που έχει παραδεχτεί ότι «πειραματίστηκε» με τα αδέρφια του για να καταφέρει να επιτύχει με τον μικρότερο γιο.

 

Στο podcast, ο Jakob Ingebrigtsen μοιράστηκε τον «δεκάλογο» της επιτυχίας του, δείχνοντας τα σημεία που έχει δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσει στην κορυφή.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα σημεία του podcast:

«Κανονικά τρέχω γύρω στα 181,5 χιλιόμετρα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

«Ο χιλιομετρικός όγκος που έτρεχα όταν ήμουν νεότερος είναι μεγαλύτερος από ότι μπορούν να φανταστούν οι περισσότεροι άνθρωποι».

«Τρέχω 160 χιλιόμετρα την εβδομάδα, εδώ και πολλά χρόνια».

«Όταν ήμουν 9,10,11, έτρεχα 120 με 140 χιλιόμετρα κάποιες εβδομάδες».

«Όταν έφτανα στο τέλος της φοίτησής μου στο δημοτικό σχολείο (σε ηλικία 12-13 ετών), ξεκίνησα να κάνω μερικά πρωινά running sessions, πριν πάω στο σχολείο».

«Όταν ήμουν 13 ετών έτρεχα τουλάχιστον 140 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Ουσιαστικά από τότε και μετά τρέχω τουλάχιστον 140 χιλιόμετρα ανά εβδομάδα, εκτός από τις ημέρες που ταξιδεύω ή ετοιμάζομαι για έναν αγώνα».

«Θεωρούσα τον εαυτό μου επαγγελματία δρομέα από τα 13 μου και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου από τότε αφιερώνεται στο να κάνω αυτή τη δουλειά καλά».

«Επισκεπτόμουν τον φυσιοθεραπευτή μου κάθε μέρα, όταν επέστρεφα από το σχολείο στο σπίτι από την ηλικία των 13».

 

«Δεν έχω παραλείψει καμία προπόνηση από εκείνες που μου έχει πει ο Gjert (πατέρας και προπονητής του) να κάνω από την ηλικία των 6».

«Πραγματοποιούμε τεστ γαλακτικού σε όλα τα interval training sessions μου από τότε που ήμουν 10 ετών».