Πως θα επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας μετά το τρέξιμο

 Runbeat Team   19:12 13-02-2021  

Πως θα επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας μετά το τρέξιμο


Μερικοί από τους λόγους που τρέχουμε είναι η εκγύμναση του σώματος, η χαλάρωση ή ακόμα και η παρέα που θα κάνουμε αν δεν πάμε μόνοι μας για προπόνηση. Πάντα όμως μπορεί να υπάρξουν στιγμές και περιπτώσεις που μπορεί να νιώσουμε ότι πιεζόμαστε ή ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο. Αν λοιπόν δεν θέλουμε να τα παρατήσουμε σε περίπτωση κούρασης ή απλά ψάχνουμε ένα έξτρα κίνητρο, μπορούμε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας αφού τελειώσουμε και γυρίσουμε σπίτι.

Παρακολουθήστε τα επιτεύγματά σας

Κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε υπερήφανοι για τον εαυτό μας και να θέλουμε να προχωρήσουμε ένα επίπεδο παραπάνω, είναι το να παρακολουθούμε τα επιτεύγματά μας. Σίγουρα όλοι οι δρομείς είναι υπερήφανοι όταν βλέπουν την προσπάθειά τους να αποτυπώνεται σε ένα κινητό, ένα fitness tracker ή κάπου αλλού. Μόνο και μόνο οι δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία σε σχέση με την ιχνηλάτηση των επιτευγμάτων μας, είναι από μόνες τους ένα μεγάλο «συν» για να συνεχίσουμε να τρέχουμε. Κάθε νέο ρεκόρ, κάθε νέο χιλιόμετρο, μπορεί να είναι από μόνο του μία προσωπική επιβράβευση.

"Πληρώστε" τον εαυτό σας

Σκεφτείτε να βάζετε στην άκρη ένα ευρώ μετά από κάθε προπόνηση. Μόλις κερδίσετε 100 Ευρώ, προσφέρετε στον εαυτό σας ένα υπέροχο νέο εξοπλισμό προπόνησης, όπως παπούτσια για τρέξιμο ή μοντέρνα ρούχα προπόνησης. Αυτό όχι μόνο θα σας κάνει να φαίνεστε υπέροχοι και να αισθάνεστε πιο σίγουροι - κάθε φορά που φοράτε το νέο αντικείμενο, αλλά θα σας υπενθυμίζεται ότι επιτύχατε τον στόχο σας και ότι μπορείτε να το κάνετε ξανά.

Απλά μην κάνετε... τίποτα

Η προσωπική επιβράβευση είναι κάτι που θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε και να μην τα παρατήσουμε. Αρχικά λοιπόν, αφού ολοκληρώσουμε την άθλησή μας και γυρίσουμε σπίτι, κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι το απόλυτο… τίποτα. Είναι κάτι το ίσως αυτονόητο και πολύ απλό, όμως αφού τρέξουμε -και κάνουμε και την απαραίτητη αποθεραπεία- μπορούμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας και να ξεκουραστούμε ή να κοιμηθούμε. Η χαλάρωση μετά το τρέξιμο μπορεί να προσφέρει γρηγορότερη αποκατάσταση στους μύες μας, ενώ παράλληλα μας βοηθάει και ψυχολογικά να αισθανθούμε πιο ήρεμοι.

Επιβραβεύστε την προσπάθειά σας με ένα αγαπημένο σνακ

Κάτι το οποίο αρκετοί από εμάς ήδη κάνουν, είναι να ικανοποιούν τις τροφικές τους ανάγκες. Το φαγητό μετά το τρέξιμο μπορεί να μας δώσει το κίνητρο που ψάχναμε για να μην σταματήσουμε και να φτάσουμε στον προορισμό μας. Αν έχουμε στο μυαλό μας πως μετά το τρέξιμο μας περιμένει το αγαπημένο μας γλυκό ή σνακ, τότε μπορεί ακόμα και να ανυπομονούμε να τελειώσουμε την άθληση, συνεπώς υποσυνείδητα θα περάσει γρηγορότερα η ώρα και πιο… ανώδυνα. Πάντα με μέτρο βέβαια...

Έτσι λοιπόν, το τρέξιμο μπορεί να γίνει ακόμα πιο ευχάριστο όταν βρίσκουμε τρόπους να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας μετά την άθληση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μπορούμε να κάνουμε καλό στον εαυτό μας και κατά τη διάρκεια του, παίρνοντας μαζί μας κάποιο φίλο ή τον σκύλο μας.