Το σχόλιο του προπονητή των Moen, Wanders για την απόδοσή τους στον χθεσινό αγώνα

 Runbeat Team   13:01 25-04-2021  

Το σχόλιο του προπονητή των Moen, Wanders για την απόδοσή τους στον χθεσινό αγώνα


Ο Renato Canova, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου βρέθηκε χθες στη Γαλλία για να παρακολουθήσει τους αγώνες του Be(at) Your Personal Best. Δύο από τους αθλητές του έμπειρου Ιταλού δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, παρά το ότι ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί σε 5 και 10 χιλιόμετρα. Ο Moen πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση, τερματίζοντας στα 10 χιλιόμετρα με 28:35, χωρίς όμως να καταφέρνει να σπάσει το ρεκόρ Νορβηγίας. Από την άλλη, ο Wanders δεν ήταν σε καλή μέρα, καθώς τερμάτισε 8ος στα 5 χιλιόμετρα με 14:13, όμως ήταν απόλυτα λογικό, λόγω της πνευμονίας που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα.

Ο Canova μίλησε στην κάμερα της Asics, μετά τον αγώνα του Moen και λίγα λεπτά πριν εκείνον του Wanders, εξηγώντας τι είδε από το Νορβηγό σε σχέση με την προπόνηση που είχε κάνει, αλλά και για τον Ελβετό αθλητή του, εξηγώντας τους λόγους που δεν θα έκανε καλή εμφάνιση, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε.

 

Όσον αφορά τον Moen, ο Renato Canova σχολίασε: «Για την προπόνηση που είχε στη Νορβηγία, νομίζω ότι θα ήταν απίθανο να τρέξει κάτω από 28 λεπτά. Ήταν δεύτερος μετά τα πέντε χιλιόμετρα και αυτό που ήθελε ήταν να κερδίσει. Μόλις είδε έναν άλλο αθλητή από το γκρουπ μας να τρέχει πιο γρήγορα, πιθανότατα έχασε το κίνητρο και τον λόγο για να τρέξει πιο γρήγορα».

Η απόδοση του Wanders δεν θα ήταν αυτή που περιμέναμε, με τον προπονητή να εξηγεί: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Julien έναν πολύ καλό αγώνα σήμερα, επειδή ήταν άρρωστος στην Κένυα πρόσφατα και έχασε μία ολόκληρη εβδομάδα όταν έπαθε πνευμονία. Όταν ξεκίνησε ξανά τις προπονήσεις μου είπε ότι δεν μπορεί να τρέξει κάτω από 6 λεπτά ανά χιλιόμετρο. Αυτό έγινε μόλις δέκα μέρες πριν. Στο τέλος αποφασίσαμε να δούμε πως θα πάει τις τελευταίες 3 – 4 μέρες σχετικά με το εάν θα τρέξει ως pacemakerή εάν θα τρέξει στον αγώνα. Οι τελευταίες δύο προπονήσεις που έκανε δεν ήταν πολύ καλές αλλά ούτε και πολύ κακές, έτσι αποφάσισε να τρέξει. Σίγουρα όμως ο Julien δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορεί. Η αρρώστια που πέρασε ήταν πολύ σκληρή».

Κλείνοντας, ο Canova μίλησε για την σχέση που έχουν οι Ευρωπαίοι με την Κένυα και τους Κενυάτες δρομείς, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ένα πρόβλημα που έχουν οι Ευρωπαίοι γενικώς, νομίζω πως φοβούνται. Η Κένυα και η Αιθιοπία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η Κένυα, μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος φόβου στο μυαλό ενός δρομέα. Για πολλούς δρομείς είναι μεγάλη υπόθεση να είναι μόνοι τους και να καταφέρουν να κερδίσουν Κενυάτες σε έναν αγώνα. Ο Moen προπονείται μόνος του, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα, μπορεί να είναι και μειονέκτημα όμως ειδικά σε έναν αγώνα».

Δείτε όσα είπε ο έμπειρος προπονητής: