Αισθάνεστε ψυχικά εξαντλημένοι; Βγείτε για τρέξιμο!

 Runbeat Team   18:13 26-03-2022  

Αισθάνεστε ψυχικά εξαντλημένοι; Βγείτε για τρέξιμο!


Όπως ακριβώς μία πολύ δύσκολη προπόνηση ή μία μεγάλη περίοδος άθλησης θα κουράσει το σώμα μας, έτσι ακριβώς μπορεί να κουραστεί και το μυαλό μας μετά από μία πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά ή πολύ ώρα διαβάσματος και δραστηριότητες που χρειάζονται να εστιάσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να «καταπολεμήσουν» την ψυχική κούραση αλλάζοντας το τι κάνουν, όπως για παράδειγμα να δουν τηλεόραση μετά την δουλειά. Αυτό δεν ισχύει πάντα όμως.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychology and Behaviour, έδειξε ότι ο καλύτερος τρόπος για να «ανανεώσουμε» το μυαλό μας, είναι να αθληθούμε. Οι ερευνητές μελέτησαν το πως η αερόβια άθληση μπορεί να βοηθήσει την ψυχική κούραση, βάζοντας τους συμμετέχοντες να φέρουν εις πέρας δύσκολες «αποστολές», προκειμένου να «κουράσουν» το μυαλό τους.

 

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ. Το ένα γκρουπ έκανε αερόβιες ασκήσεις για 30 λεπτά, το άλλο 30 λεπτά stretching και το τρίτο απλά είδε μία κωμωδία στην τηλεόραση. Τα ευρήματα που προέκυψαν από τα δεδομένα της μελέτης έδειξαν ότι τα άτομα που έκαναν 30 λεπτά αερόβιας άθλησης κατάφεραν να ξεκουράσουν το μυαλό τους καλύτερα σε όλες τις κατηγορίες, σε σχέση με τα άλλα γκρουπ.

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι μία μικρή περίοδος αερόβιας άθλησης μπορεί να βελτιώσει το πως αισθανόμαστε ψυχολογικά» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ερευνητές.