Insight View: Έτσι σχεδιάζουν έναν Μαραθώνιο - Πως θα διεξαχθεί το Project «ΝΝ Mission»

 Runbeat Team   18:32 12-04-2021  

Insight View: Έτσι σχεδιάζουν έναν Μαραθώνιο - Πως θα διεξαχθεί το Project «ΝΝ Mission»


Λίγες μέρες απομένουν για τον μεγάλο Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στο αεροδρόμιο του Τβέντε στην Ολλανδία. Το NN Mission Marathon έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, 18 Απριλίου και ανάμεσα στους δρομείς που θα λάβουν μέρος βρίσκεται και ο Eliud Kipchoge.



Οι διοργανωτές μοιράστηκαν εικόνες από τη σχεδίαση και προετοιμασία του Μαραθωνίου, δείχνοντας την ακρίβεια, αλλά και τη σημασία που χρειάζεται. Οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό της διαδρομής μελέτησαν κατάλληλα την περιοχή του αεροδρομίου στο Enschede και αποφάσισαν το course στο οποίο θα τρέξουν οι Μαραθωνοδρόμοι.

 

Ο αεροδιάδρομος εκτείνεται στα 2.300 μέτρα και θα αποτελέσει βασικό κομμάτι του αγώνα, καθώς είναι μία πολύ μεγάλη ευθεία που θα βοηθήσει τους αθλητές. Ο άνεμος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο την Κυριακή κατά τη διάρκεια του αγώνα, συνεπώς είναι επίσης κάτι το οποίο έπρεπε να λάβουν υπόψιν οι διοργανωτές.

Τα άτομα της NN Running Team που βρέθηκαν στο Enschede επίσης αποφάσισαν ότι οι δρομείς θα κάνουν 7 γύρους, με την παρακάτω φωτογραφία να δείχνει τις διαστάσεις στο περίπου από τις περιοχές της διαδρομής.

Οι υπεύθυνοι του course χρησιμοποίησαν ειδικές συσκευές καταμέτρησης της απόστασης στην πίστα, με σκοπό να είναι όσο πιο ακριβείς γίνεται.

Στο σημείο βρέθηκε το Ολλανδικό μέσο «NOS Nederland», το οποίο κατέγραψε τον τρόπο όπου γίνεται ο σχεδιασμός του Μαραθωνίου. Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό βίντεο πατώντας εδώ.