Insight View: Τριπλή «πυραμίδα» σε ρυθμό ημιμαραθωνίου-10km-5km για την ομάδα Wanders (Vid)

 Runbeat Team   21:15 27-03-2021  

Insight View: Τριπλή «πυραμίδα» σε ρυθμό ημιμαραθωνίου-10km-5km για την ομάδα Wanders (Vid)


Απόσπασμα από τη σημερινή πρωινή προπόνηση(*) της ομάδας του Julien Wanders δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram o Luka Kiptang. Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο, η ομάδα έτρεξε τριπλή «πυραμίδα» σε ρυθμό ημιμαραθωνίου-10km-5km στην Uasin Gishu της Κένυας.

 

Στην προπόνηση έλαβαν μέρος οι Mathew Kibarus, Amos Kimutai, Aras Kaya, Enock Kipchumba Tanui, Filimon Abraham και άλλοι αθλητές της ομάδας του Ελβετού δρομέα. Η συνολική απόσταση που διένυσαν ήταν 11,69 χιλιόμετρα σε λίγο παραπάνω από 40 λεπτά. Το πρόγραμμα που ακολούθησαν περιελάμβανε τρία κομμάτια κατά τα οποία οι αθλητές έτρεξαν 5, 3 και 2 χιλιόμετρα σε ρυθμό αντίστοιχα ημιμαραθωνίου-10km-5km.

Τα πρώτα 5 χιλιόμετρα ολοκληρώθηκαν σε 14:17, τα 3 σε 8:31, ενώ το τελευταίο σετ, αυτό με τα 2 χιλιόμετρα ολοκληρώθηκε σε 5:32.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης μάλιστα, υπήρχε και η… κατάλληλη μουσική υπόκρουση από το αυτοκίνητο που ακολουθούσε τους αθλητές, για να δώσει το απαραίτητο «boost» στην απόδοσή τους.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από την προσωπική του σελίδα στο Instagram o Luka Kiptang:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.