Πέντε λόγοι για να βγούμε για τρέξιμο στην βροχή!

 Runbeat Team   17:39 05-02-2023  

Πέντε λόγοι για να βγούμε για τρέξιμο στην βροχή!


Όπως είναι φυσικό, όταν ο καιρός είναι απαγορευτικός δεν μπορούμε να βγούμε για προπόνηση, καθώς δεν είναι ασφαλές. Όταν όμως απλά ο καιρός είναι βροχερός, τότε δεν έχουμε κάτι να χάσουμε εάν βγούμε για τρέξιμο. Άλλωστε, λίγη βροχή δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο πρόγραμμά μας, ενώ υπάρχουν και πέντε λόγοι που μπορούν να μας πείσουν να το δοκιμάσουμε.

Είναι διασκεδαστικό

Το τρέξιμο στη βροχή είναι μία διαφορετική εμπειρία, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσουμε. Τρέχοντας στη βροχή και φορώντας τα κατάλληλα ρούχα, διατηρούμε το σώμα μας πάντα σε καλή θερμοκρασία, χωρίς να έχουμε την αίσθηση της πολύς ζέστης κατά τη διάρκεια της άθλησης. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή, καθώς τα παπούτσια μας θα έχουν βραχεί.

 

Θα κάνουμε μπάνιο ούτως η άλλως

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για τα άτομα που το σκέφτονται δύο και τρεις φορές να βγουν για τρέξιμο όταν βρέχει. Από τη στιγμή που μετά το τρέξιμο θα κάνουμε μπάνιο ούτως ή άλλως, πολύ απλά δεν θα μας πειράξει να βραχούμε λίγο και κατά τη διάρκεια της άθλησης. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ένα ζεστό μπάνιο μετά από μία βροχερή ημέρα μπορεί να μας δώσει μία πολύ όμορφη αίσθηση.

Πέντε λόγοι για να βγούμε για τρέξιμο στην βροχή! runbeat.gr

Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημά μας

Ο συνδυασμός της κίνησης μαζί με την θερμοκρασία που υπάρχει έξω, αλλά και την θερμοκρασία του σώματός μας, μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Το σώμα μας μαθαίνει να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα το ανοσοποιητικό μας σύστημα γίνεται πιο δυνατό. Όσο περισσότερο προπονούμαστε σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό μας.

Η βροχή βοηθάει στην απόδοση

Την στιγμή που δουλεύουμε στην ταχύτητά μας, η θερμοκρασία του σώματός μας ανεβαίνει, όμως η βροχή την κρατάει σε κανονικά επίπεδα, κάτι το οποίο μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να μας κάνει να αποδώσουμε καλύτερα στην προπόνηση. Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία, τόσο περισσότερο πρέπει να ιδρώσουμε για να δροσιστούμε.

 

Η βροχή βοηθάει στην ψυχολογική προετοιμασία για έναν αγώνα

Τρέχοντας στη βροχή έχουμε κι άλλα οφέλη πέρα από τα σωματικά. Το τρέξιμο στη βροχή είναι κάτι το οποίο μας κάνει να συγκεντρωθούμε, να σκεφτούμε και να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για τους επόμενους στόχους και αγώνες μας. Για να γίνουμε πιο δυνατοί ψυχολογικά, πρέπει αρχικά να πείσουμε τον εαυτό μας να βγει για τρέξιμο μία μέρα όπου θα βρέχει, ενώ δεν το έχουμε συνηθίσει. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το τρέξιμο μπορεί να μειώσει και το άγχος.

Πηγή: runningmagazine.ca