Nα ακούσω podcast όταν τρέχω;

 Runbeat Team   18:17 27-10-2022  

Nα ακούσω podcast όταν τρέχω;


Για πολλούς δρομείς, είναι σημαντικό να τρέχουν στις προπονήσεις και στους αγώνες τους με ακουστικά, κάτι το οποίο είτε έχουν συνηθίσει με την πάροδο των ετών, είτε απλά τους αρέσει και δίνει διαφορετικό ενδιαφέρον στη συνεδρία τους. Κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση, είναι τα podcasts.

Το podcast είναι ένας νέος, εύκολος τρόπος μετάδοσης πληροφορίας, που πολλές φορές θυμίζει ραδιοφωνική εκπομπή, όμως γίνεται υπό διαφορετική μορφή. Έτσι λοιπόν, πολλοί δρομείς επιλέγουν αντί για μουσική, να ακούσουν ένα podcast κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, κάτι το οποίο συμβαίνει για διάφορους λόγους. Όπως με την μουσική, έτσι και με το podcast έχουν εντοπιστεί θετικά στοιχεία, αλλά και αρνητικά, για την χρήση τους μαζί με την προπόνηση και την άθληση.

 

Ξεκινώντας, ακούγοντας podcast κατά τη διάρκεια του τρεξίματος καταφέρνουμε να συνδυάσουμε δύο πράγματα σε ένα, γυμνάζοντας το σώμα μας και παράλληλα λαμβάνοντας τις πληροφορίες που μας δίνει το podcast. Είτε αυτό που ακούμε είναι ενημερωτικό, είτε ψυχαγωγικό, φροντίζουμε να μένουμε απασχολημένοι την ώρα που τρέχουμε.

Nα ακούσω podcast όταν τρέχω; runbeat.gr

Κάτι που επίσης έχει κάνει τον κόσμο να στραφεί προς τα podcasts κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι ότι υπάρχει νέο περιεχόμενο πιο συχνά από την μουσική. Όταν κάποιος ακούει έναν καλλιτέχνη ίσως χρειαστεί να περιμένει μήνες ή χρόνια για να ακούσει νέα του τραγούδια, ενώ με τα podcasts αυτό είναι πιο εύκολο, καθώς το νέο περιεχόμενο υπάρχει σε σταθερό επίπεδο, ακόμα και εβδομαδιαία. Επίσης, ακούγοντας ένα podcast μπορεί να εμβαθύνουμε αρκετά σε μία ιστορία, σε κάτι που θα μας δώσει κάτι να θυμόμαστε και θα μας απασχολήσει περισσότερο από ότι το κάνει ένα τραγούδι.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και τα αρνητικά τα οποία πρέπει όλοι να σκεφτούμε. Ακούγοντας ένα τραγούδι έχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε σταθερό ρυθμό και να ανεβάσουμε σε ένα ποσοστό την απόδοσή μας, εάν η μουσική που έχουμε επιλέξει είναι του συγκεκριμένου είδους. Με ένα podcast, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αφού ένας άνθρωπος που μιλάει δεν μας βοηθάει να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας στο τρέξιμο.

 

Επίσης, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ακούγοντας ένα podcast μειώνουμε την ποικιλία, καθώς για αρκετή ώρα ακούμε αυτό, αντί για μία δικιά μας playlist με επιλεγμένα τραγούδια.

Σε κάθε περίπτωση τα podcast είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσουμε στην προπόνησή μας, και ίσως βρούμε έναν νέο δρομικό… φίλο να μας συντροφεύει.