«Μίνι» πρόγραμμα πιλάτες με έμφαση στους κοιλιακούς (Video)

 Βασίλης Κιοστεράκης   17:15 26-03-2021  

«Μίνι» πρόγραμμα πιλάτες με έμφαση στους κοιλιακούς (Video)


Με το Pilates δε κάνεις απλώς κοιλιακούς! Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που επικεντρώνεται στο δυνατό κορμό (κοιλιά, μέση, ραχιαίους, πλάτη, γλουτούς).

Ο δυνατός κορμός που φτιάχνεις, έχει να κάνει με την ενδυνάμωση των εν τω βάθη μυς την καλύτερη στήριξη της σπονδυλικής στήλης, την ενδυνάμωση και την επιμήκυνση των μυών. Στο Pilates δεν υπάρχουν στατικές μεμονωμένες κινήσεις, γιατί το σώμα μας δεν λειτουργεί φυσικά μ’ αυτόν τον τρόπο. Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην αρμονική συνεχόμενη ροή των ασκήσεων και όχι στην ταχύτητα. Θεωρείται μια ολιστική μέθοδος άσκησης που κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης χρησιμοποιεί όλους τους μύες, από τα άκρα των δακτύλων των χεριών έως και των ποδιών.

 

Σύμφωνα με τον Pilates αν ελέγξουμε το σώμα μας (κοιλιακούς -ραχιαίους) μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή μας. Αυτό είναι και το ζητούμενο μπροστά στην καθιστική ζωή που μας επιβάλλει καθημερινότητα.

*Διατήρησε σταθερό το κέντρο του σώματος σου. Ο αριθμός επαναλήψεων στο ασκησιολόγιο είναι 15, αλλά εννοείται μπορείς να εκτελέσεις 12 ή 10 ή 8.

** Ο καθένας δουλεύει στο επίπεδο που μπορεί. Δε θυσιάζουμε τη θέση μας για να εκτελέσουμε την άσκηση.

Το βιντεάκι ζητήθηκε από ομάδα ατόμων που δουλεύουμε αρκετό καιρό μαζί, για αυτούς τους μήνες που βρισκόμαστε μακριά λόγω της πανδημίας. Απευθύνεται σε άτομα με γνώση στο πως να τοποθετούν το σώμα τους και γνωρίζουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους.