Το σώμα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη ψυχή μας

 Βασίλης Κιοστεράκης   16:17 11-04-2021  

Το σώμα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη ψυχή μας


Τα τελευταία 10 χρόνια έχει γίνει γνωστή σε όλους η έννοια του ψυχοσωματικού. Πλέον σε όποιον γιατρό και να πας, είτε αφορά τις αρθρώσεις, είτε αφορά τους σπονδύλους σου, είτε τον οργανισμό σου και δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημα, σίγουρα θα γίνει αναφορά στο ψυχολογικό κομμάτι. Το σώμα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη ψυχή μας.

 

Ένας από τους κυριότερους τρόπους να διαχειριστούμε το άγχος και την πίεση που νιώθουμε καθημερινά, είναι η άσκηση. Κάθε είδους άσκηση που βάζουμε από σήμερα στη ζωή μας, συμβάλει τα μέγιστα για την ίαση της ψυχής μας.

Το πιλάτες είναι συνδεδεμένο με την ευεξία που προσφέρει. Σε κάνει να νιώθεις πλήρης γεμάτος αυτοπεποίθηση, καθώς είναι άσκηση με κύρια χαρακτηριστικά τη συγκέντρωση στο σώμα, την ισορροπία και τη σωστή λειτουργία της αναπνοής.

 

Η πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ψυχολογία μας. Υπάρχει η αίσθηση της ψυχικής κούρασης, της μοναξιάς, του φόβου. Κάθε σωματική άσκηση έχει αποδειχτεί ιατρικά πως βελτιώνει αισθητά την ψυχολογία.

Όσοι επέλεξαν το τρέξιμο, καθώς και τη γυμναστική στο σπίτι, αποδείχτηκε ότι έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την κατάσταση. Παρότρυνε το φίλο σου, το παιδί σου να βγείτε έξω στη φύση, ασκηθείτε και όλα θα πάνε καλύτερα!