E. Kipchoge: Στον δρόμο για τον μαραθώνιο του Τόκιο και τη νίκη σε όλους τους major (Vid)

 Runbeat Team   19:15 25-02-2022  

E. Kipchoge: Στον δρόμο για τον μαραθώνιο του Τόκιο και τη νίκη σε όλους τους major (Vid)


Ο Eliud Kipchoge έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να τρέξει, αλλά και να κερδίσει στους έξι μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου με σκοπό να γράψει ιστορία για ακόμα μία φορά στο άθλημα. O κορυφαίος μαραθωνοδρόμος του κόσμου προετοιμάζεται τους τελευταίους μήνες για την επιστροφή του στην Ιαπωνία μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, εκεί όπου θα κυνηγήσει την τέταρτη νίκη του σε majors, στον μαραθώνιο του Τόκιο που θα γίνει στις 6 Μαρτίου.

Η NN Running Team έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, στο οποίο ο Kipchoge μιλάει για την πορεία της προετοιμασίας του, τον γεμάτο με... αστέρια αγώνα στο Τόκιο, τους επόμενους στόχους του, αλλά και για τον σένσορα μέτρησης γλυκόζης που χρησιμοποιεί στις προπονήσεις και στους αγώνες του.

 

«Γεια σας, το όνομά μου είναι Eliud Kipchoge, έχω γεννηθεί στην Κένυα, έρχομαι από την Κένυα. Έχω κερδίσει δύο φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον μαραθώνιο. Έχω κερδίσει τρεις από τους major μαραθώνιους του κόσμου και θέλω να τους κερδίσω όλους. Θέλω να πάρω το μετάλλιο με τα έξι αστέρια λαμβάνοντας μέρος σε όλους τους Abbott World Marathon Majors. Αυτό είναι το πλάνο μου» λέει στην αρχή του βίντεο ο Kipchoge, ο οποίος μας… συστήνεται και μιλάει για τον άμεσο στόχο του.

Σχετικά με τη συσκευή μέτρησης γλυκόζης, τόνισε: «Το Abbott Sport Bio Sensor είναι ένα πολύ σημαντικό αντικείμενο που χρησιμοποιώ. Τώρα έχω τη γνώση σχετικά με το πότε να ενυδατωθώ και πόσα υγρά να βάλω στο σώμα μου την ώρα που τρέχω και αγωνίζομαι».

Ο Kipchoge βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για πολλούς μήνες, με σκοπό να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα στο Τόκιο, παίρνοντας τη νίκη με μία καλή επίδοση. Όπως είναι φυσικό, ο Κενυάτης και η ομάδα του προσέχουν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την διατροφή του, αλλά και με το πρόγραμμα προπόνησης: «Νομίζω ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με αυτό το άθλημα. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία, όλα είναι εύκολα. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία μπορείς απλά να εστιάσεις στο τι υπάρχει στα χέρια σου. Τώρα όμως, εστιάζω σε πολλά πράγματα για να κερδίσω έναν μεγάλο αγώνα, αλλά και να αποδώσω καλά. Θέλω να εμπνεύσω τη νέα γενιά και αυτό είναι μία πραγματική πρόκληση».

«Ο επόμενος στόχος μου προς το παρόν είναι να τρέξω στον μαραθώνιο του Τόκιο, να πραγματοποιήσω έναν καλό χρόνο. Κάθε μέρα στο μυαλό μου βρίσκεται η προπόνηση για τη συγκεκριμένη μέρα. Το τι αισθάνομαι στην προπόνηση, χωρίς κάποιο πόνο. Ρωτάω τον εαυτό μου εάν όντως θα αποδώσω καλά με την προετοιμασία που έχω κάνει τους τελευταίους τρεις μήνες»

 

Αναφορικά με το τι περιμένει στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ τόνισε: «Περιμένω έναν πολύ ενδιαφέρον αγώνα και μία πολύ ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στο Τόκιο. Σχεδόν το 100% των πολιτών είναι οπαδοί του τρεξίματος, έχουν πραγματικό πάθος για το τρέξιμο στις καρδιές τους και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δω την διαδρομή».

Δείτε το βίντεο της NN Running Team παρακάτω: